Pucuk paku petai daun pegaga daun selum daun kaduk cendawan kulat dan lain-lain jenis ulaman daun menjadi makanan amalan. Santan merupakan bahan asas yang digunakan dalam segala jenis gulai atau masak lemak.
Bahan perasa dikenali rempah ratus Rajah 5 dalam masakan Melayu terbahagi kepada dua iaitu rempah basah dan rempah kering.
Resepi Cikgu Ani Masak Lemak Pucuk Kayu Manis Berkeledek Rebusan Kayu Manis Manis
Hari Ni Saya Masak Gulai Pucuk Ubi Yang Saya Kutip Di Kampung Dan Menu Ni Memang Favorite Suami Saya Menu S Vegetable Dishes Vegetable Recipes Healthy Grains
Pin On Iftar Ramadan Break Fasting
Masak Lemak Putih Pucuk Labu Labu Bawang
Resep Gulai Daun Singkong Kecombrang Oleh Wennie Recipe Resep Makanan Dan Minuman Resep Sayuran
Sambal Goreng Pucuk Ubi Bahan A 1 Ikat Pucuk Ubi 3 Sudu Besar Minyak 1 Sudu Kecil Gula Garam Secukupnya Bahan B 5 T Resep Makanan Makanan Ubi
Resep Daun Singkong Masak Santan Kuning Resep Masakan Malaysia Resep Masakan Masakan Indonesia
Taugeh Masak Lemak Malay Food Vegetarian Recipes Vegetable Side Dishes
Lemak Pucuk Ubi Masakan Malaysia Resep Masakan Asia Resep Masakan Malaysia
Cooking Is My Therapy Masak Lemak Pucuk Keledek Labu Ala Ala Oya Malay Food Food Cooking
Dapur Tanpa Sempadan Masak Lemak Putih Pucuk Ubi Tempe Resep Masakan Malaysia Resep Masakan Indonesia Makanan Sehari Hari
Resipi Pucuk Ubi Masak Lemak Ciliapi Telur Masin Oleh Jemilah Tukimin Recipe Makanan Resep Makanan Ubi
Sambal Goreng Pucuk Ubi Bahan A 1 Ikat Pucuk Ubi 3 Sudu Besar Minyak 1 Sudu Kecil Gula Garam Secukupnya Resep Masakan Resep Masakan Malaysia Masakan Vegetarian